ЗРК Patriot складніша система з інтеграції в українську систему ППО, зазначив експерт / фото US Army

Процес інтеграції зенітних ракетних комплексів (ЗРК) Patriot в українську систему протиповітряної оборони (ППО) може зайняти до року, а, можливо, і більше.

"Зараз багато говорять про намір передати Україні ЗРК Patriot. Але, не дивлячись на позитив від цих розмов, я відчуваю з цього приводу сумніви. ЗРК Patriot – це більш складна система по інтеграції в нашу ППО, ніж IRIS-T або NASAMS", – відзначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Експерт також закликав не забувати про бюрократію і побоювання, які так само присутні в Білому домі.

Відео дня

"Адже якщо цей комплекс з'явиться в Україні, Росія може сконцентрувати всі свої зусилля на його знищення. І не тому, що він може вирішувати глобальні стратегічні завдання, а виключно заради репутаційного удару по ЗРК Patriot", – додав Коваленко.

На його думку, Україні краще робити акцент і навіть наполягати на наданні інших комплексів ППО, таких як SAMP-T.

ЗРК Patriot для України: що повідомлялося

Нагадаємо, після того, як 15 листопада нібито ракети української ППО впали в Польщі, Німеччина запропонувала розмістити ЗРК Patriot на кордоні України з Польщею.

У НАТО на це заявили, що таке рішення Німеччина може прийняти без додаткових консультацій, не чекаючи відповіді Альянсу.

Разом з тим представник Міноборони США Пет Райдер заявив, що від Штатів системи Patriot Україна найближчим часом не отримає.