Останнім часом почастішали випадки злочинної недооцінки величності недопуску міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова у всілякі повітряні простори, а тим часом, цей тріумфальний випадок став найважливішим досягненням російського дипломатичного мистецтва, яким так славиться Сергій.

Нещодавнє закриття неба для сумного коня світу такими агресивними капіталістичними державами, як Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія, наробило чимало шуму як у Росії, так і в Сербії, на територію якої миролюбно проривався пан Лавров. Звичайно ж, повітряно-крапельний шлях - далеко не єдиний спосіб поширення цього великого геополітичного мікроорганізму - зрештою, на кінній авіації (так чомусь неофіційно називають літак пана Лаврова) світ клином не зійшовся, є купа перевірених історією способів - опломбований вагон, неопломбований вагон, упряжка літніх коней, серед яких міг непомітно прилаштуватися Лавров, просто знявши з себе пальто, бродячий цирк, зрештою, з кіньми, зрозуміло, але навіщо?

Лавров знову врятував Балкани від коричневої чуми

Зовнішньополітичні цілі Росії були і без того блискуче досягнуті: не потрапивши в Белград, Лавров зумів потрапити в саму Москву, де на весь світ заявив, для чого він, власне, збирався до Сербії: "Не дозволимо відродити нацизм! Будемо гідні пам'яті радянських і югославських воїнів, полеглих у війні з фашизмом. Сербія і Росія солідарні в зусиллях по збереженню правди про історію Другої світової війни!".

Таким чином, Лавров знову врятував Балкани від коричневої чуми.

Взагалі-то сербський президент Вучич просто хотів попросити у Лаврова протипожежний вертоліт, але з фашизмом боротися відмовлявся, тому що через кілька днів після Лаврова до нього повинен був прилетіти канцлер Шольц, і Вучичу між цими двома було хоч розірвися. Малодушність на міжнародній арені дорого обійшлася сербському президенту: боротьба югославських воїнів з фашизмом різко загострилася, а вертоліт все одно не дали.

Хотів Вучич протипожежний вертоліт, а отримає цілий "Сармат", ще й з доставкою

Так Лавров не тільки врятував Балкани від коричневої чуми втретє поспіль, але і заощадив для російських солдатів в Україні цілий пожежний вертоліт МНС, тим більше що пожежні дрони, які вони позичили у МНС раніше, українці вже позбивали.

"Немислиме позбавлення суверенної держави права на зовнішню політику", вчинене силами Болгарії, Північної Македонії та Чорногорії, в черговий раз розв'язало Росії руки по самий лікоть. Так, головний геополітичний космонавт Росії пан Рогозін придумав відмінний жарт, чим Лавров відрізняється від ракети "Сармат" (яку росіяни, за деякими відомостями, теж заправляють вівсом): "Сармат" "у боягузливих болгар, злопам'ятних румунів і чорногорців, які здали нашу спільну історію, згоди на проліт не питатиме", потрапить до Сербії гарантовано! Тобто, хотів Вучич протипожежний вертоліт, а отримає цілий "Сармат", ще й з доставкою. Дуже вигідна угода, зайвий раз підкреслює, як добре дружити з Росією. Росіяни своїх не кидають!

Важко уявити собі, як широко розгорнеться російська дипломатія, якщо їй ще й землю закриють

Так Лавров вчетверте врятував Балкани від коричневої чуми.

Того дня речник МЗС РФ Марія Захарова, згідно з багатозначними повідомленнями російських ЗМІ, мало не вбила запахом перегару одного італійського молодика на ім'я Массімо, який брав у неї інтерв'ю в московській студії, і після слів Захарової про те, що "колективний Захід на чолі зі США давно перейшов до розриву відносин з Росією", так перейнявся її російським духом, що знепритомнів і, безсумнівно, помер би від почуття колективної Західної провини, якби його не розбудило сумне іржання Лаврова, який відсував від російської території лінію, з якої в неї стрілятимуть українські нацисти. Так до кінця дня Лавров врятував від коричневої чуми взагалі всіх, і це над ним всього лише кілька країн закрили небо.

Важко уявити собі, як широко розгорнеться російська дипломатія, якщо їй ще й землю закриють.

Василь Рибніков