Дональд Трамп зацікавлений в укладенні угоди з КНДР, пишуть ЗМІ / фото REUTERS

Дональд Трамп не виключає можливості дозволити Північній Кореї зберегти свою ядерну зброю, при цьому запропонувати режиму КНДР фінансові стимули для припинення виробництва нових бомб. Про це пише Politico з посиланням на трьох людей, знайомих з думкою Трампа.

За їхніми словами, кандидат у президенти США зацікавлений в укладенні угоди з КНДР. Одна з ідей Трампа нібито полягатиме в тому, щоб спонукати Північну Корею заморозити свою ядерну програму і припинити розробку нової ядерної зброї в обмін на звільнення від економічних санкцій і інші форми допомоги.

"Частина його мотивації ... полягала б у тому, щоб не витрачати час на те, що він вважає марними переговори про зброю — і натомість зосередитися на ширшому завданні конкурувати з Китаєм", - йдеться в матеріалі.

Відео дня

Зазначається, що цілком можливо, що Трамп все ще може розглядати денуклеаризацію як довгострокову мету, "але було б відхиленням від стандартної політики США укласти навіть короткострокову угоду з Північною Кореєю, в якій це прямо не вказано".

"Якщо Трамп пом’якшить свій підхід, це може збентежити таких союзників, як Південна Корея та Японія, і знервувати членів його власної партії, які віддають перевагу більш жорсткому підходу до Пхеньяна. Це також дало би привід для звинувачень колишнього президента в лицемірстві, оскільки він постійно критикував адміністрацію Обами за те, що вона полегшила економічні проблеми Ірану в обмін на те, щоб повернути назад його просування до першої ядерної зброї. Трамп, як президент, вивів США з ядерної угоди з Іраном, укладеної в епоху Барака Обами", - нагадує ЗМІ.

Відносини США і КНДР - останні новини

США і союзники вводять нові санкції проти КНДР після запуску супутника-шпигуна. Так, Австралія, Японія, Південна Корея і США оголосили про обмеження проти іноземних агентів Північної Кореї, багато з яких працюють спільно з фірмою Green Pine.

Компанія стала об'єктом санкцій з 2010 року, коли тодішній президент США Барак Обама спробував перекрити джерела доходу, які підтримували ядерну програму Кім Чен Іра, батька нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ина.

Раніше УНІАН повідомляв, що у Пентагоні відреагували на заяву КНДР про супутникові знімки військових баз та Білого дому. За словами речника Міноборони США, у Вашингтоні знають, що супутник вийшов на орбіту, тому продовжуватимуть тісні консультації з Південною Кореєю, Японією та іншими партнерами і уважно стежитимуть за розвитком подій.

Вас також можуть зацікавити новини: