фото: УНІАН

Про це заявив в ефірі Громадського посол України у Німеччині Андрій Мельник.

«Якщо ризику напливу біженців не було до введення безвізового режиму, то його не буде і після», — зазначив він.

В той же час, у німецькому суспільстві і політикумі є достатньо сил, в тому числі і в правлячій коаліції, які скептично ставляться до надання Україні безвізового ржиму. За словами дипломата, процес надання безвізу для України може зайняти ще декілька місяців.

Відео дня

Читайте такожПосол України в ЄС очікує почути дату скасування віз уже жовтні

«Зараз м’яч на боці Європейського парламенту, який повинен ухвалити рішення стосовно можливості країн-членів ЄС у разі, якщо громадяни країни будуть ним зловживати, то він може бути призупинений на певний час. Раніше така можливість була тільки у Європейської комісії»,  — підкреслив Мельник.

Довідка УНІАН. 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Євросоюзу скасувати візи для громадян України. Ця пропозиція є наслідком позитивної оцінки, наданої Єврокомісією у грудні минулого року. У ній, зокрема, міститься підтвердження того, що Україна вдало виконала усі критерії у рамках Плану дій з візової лібералізації.

19 липня Єврокомісар з Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Хан висловив сподівання, що рішення про надання Україні безвізового режиму буде затверджено у жовтні.