Джеремі Хант / REUTERS

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант, перебуваючи з візитом у Китаї, допустив прикру обмовку. Преса накинулася на нього з осудом.

Як передає Бі-бі-сі, Хант хотів завоювати прихильність і нагадати, що його дружина - китаянка. Але замість цього назвав її японкою. Присутні засміялися, а Хант швидко поправився. Але допущений ляп потрапив у заголовки, і сам міністр сказав, що допустив жахливу помилку.

Люсія Гуо народилася в місті Сіань у центральному Китаї. Вона познайомилася з Хантом у 2008 році, коли працювала в Уорикському університеті. У подружжя троє дітей.

Відео дня

Читайте такожВ посольство США у Лондоні викликали тримісячного малюка за підозрою в тероризмі

Репліка Ханта, виголошена на зустрічі з китайським міністром закордонних справ, звучала так: "Моя дружина - японка... моя дружина - китаянка! Яка жахлива помилка".

"Моя дружина - китаянка, і мої діти - наполовину китайці, їхні бабусі та дідусі - китайці з Сіаня, у них багато родичів по всьому Китаю", - негайно додав британський міністр.

Відносини між двома країнами складаються не найкращим чином протягом десятиліть. Вони двічі воювали один з одним і досі продовжують сперечатися навколо приналежності територій у Східнокитайському морі.

Багато людей старшого покоління досі неохоче купують японські товари, звинувачуючи країну в прагненні зменшити розмах звірств японських військових.

У 2012 році у Китаї прокотилась хвиля антияпонських демонстрацій через загострення ситуації навколо спірних островів.

Хант знає японську мову і провів у цій країні два роки, викладаючи англійську.

Як повідомляв УНІАН, раніше розгорівся скандал через комікс про "Пенісхана" - Чингісхана з пенісом на лобі.