До другого читання до проекту Виборчого кодексу було подано близько 4,5 тис. поправок / фото УНІАН

Робочій групі потрібно провести ще 2-3 засідання для опрацювання проекту Виборчого кодексу.

Читайте такожПісля здобуття томосу Порошенко посідає лише п`яте місце в президентському рейтингу – опитування

Про це в коментарі УНІАН повідомив голова робочої групи, народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Черненко.

Відео дня

«Ми пройшли Книги, у нас залишилися відкладені питання. Є ще Перехідні положення. Завтра засідання призначене... Я думаю, ще 2-3 засідання потрібно», - сказав депутат.

Він підсумував, що є ще низка питань, які потребують додаткової дискусії.

Своєю чергою, один з авторів проекту Виборчого кодексу, народний депутат від фракції «Народний фронт» Леонід Ємець зазначив, що дискусійні питання, які залишилися, не стосуються самого виборчого процесу, а лише перехідних процесів реалізації закону. За його словами, певні зауваження до проекту має Громадянська мережа ОПОРА.

«Робоча група мала визначитися щодо процедури голосування, тіла закону, норм закону, і вона це зробила. Перехідні положення — це вже питання до Комітету і до Верховної Ради», - сказав депутат.

Довідка УНІАН. 7 листопада 2017 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу.

Законопроектом на парламентських виборах пропонується ввести систему регіональних відкритих списків – у кожному з 27 виборчих регіонів партії пропонують свої списки, а виборець голосує за одну з цих партій і за бажанням - за когось з кандидатів, кого партія висунула в цьому регіональному списку. Також пропонується встановити 4-відсотковий виборчий бар’єр.

До другого читання до проекту Виборчого кодексу було подано близько 4,5 тис. поправок.