19 березня вийшла демоверсія Resident Evil 3 / store.playstation.com

Вчора, 19 березня, користувачі PlayStaion 4, Xbox One  і ПК отримали можливість пограти в демоверсію ремейка Resident Evil 3: Nemesis. Оригінальну гру багато хто по праву вважає найкращою частиною легендарної серії компанії Capcom.

Перша половина гри 1999 року відтворює події, що відбулися за добу до подій Resident Evil 2 (успішний ремейк якої вийшов минулого року), друга ж половина оповідає про події, що сталися через два дні. Гра показує подробиці зараження T-вірусом жителів міста Раккун-Сіті, розповідає про долі деяких виживших і закінчується в той момент, коли місто перестає існувати.

Сюжет

На початку демо ремейка Resident Evil 3 ми бачимо зустріч офіцера "S.T.A.R.S." Джилл Валентайн з Карлосом Олівейра та іншими солдатами UBCS в метро. Мета цієї команди — подати електрику і запустити вагон, щоб евакуювати людей, що вижили, з зараженого міста.

Для цього Джилл потрібно вибратися з метро на вулиці Раккун-Сіті, що кишать зомбі. У відрізку, доступному в демоверсії, перед нами стоїть одне завдання: позбутися вогняної перешкоди, яка не дає дістатися до підстанції.

Кадр з гри / store.playstation.com

Атмосфера

З перших хвилин гри ми занурюємося в настрій, заданий минулорічною Resident Evil 2. Відмінність в тому, що в RE2 на гравця тиснула невідомість і ізоляція, тут — страх перед монстрами, які затаїлися буквально в кожному закутку міста.

Графіка і увага до деталей в грі на вищому рівні. Навіть у короткому демо можна оцінити, як копітко в рімейку опрацьований Раккун-Сіті з його зруйнованими вулицями, магазинами, аптеками та кафе. У метро навіть можна помітити кілька плакатів, які показують нам дату виходу повної версії Resident Evil 3 - 3 квітня.

Геймплей

Управління Джилл дещо відрізняється від управління Клер Редфілд і Леоном Кеннеді в Resident Evil 2. Її рухи здаються більш повільними, тому на початку можливі труднощі при переході від бігу до прицілювання. Втім, до цього звикаєш вже після кількох вбитих зомбі.

Усі класичні моменти з оригінальної гри присутні і в рімейку: бочки, що вибухають, нестача боєприпасів, порох і ухили від зомбі — під час останніх тепер сповільнюється час.

Немезіс

Головний антагоніст гри лякає (звичайно, не так сильно, як лякав дитину молодшого шкільного віку у 1999 році), і це радує. У ремейку Resident Evil 2 Тиран ставав передбачуваним і в підсумку викликав роздратування, а не страх. Дії Немезиса ж поки здаються більш раптовими, і він може дістатися до Джилл практично де завгодно. Сама гра попереджає нас про те, що вбити його неможливо, тому єдиний вихід — бігти. Втім, є способи вибити Немезиса з рівноваги, тим самим вигравши невелику кількість часу.

Вердикт

На проходження демоверсії ремейка Resident Evil 3 у нас пішло трохи більше ніж 30 хвилин, яких вистачило, щоб зрозуміти, що гра точно сподобається тим, хто оцінив ремейк другої частини серії. Будемо сподіватися, що повна версія зможе до кінця утримувати атмосферу страху і безвихідності, а Немезіс не стане черговим набридливим монстром.

Навіть якщо ви не збираєтеся купувати Resident Evil 3, спробуйте пройти демку. Рятуватися у грі від зомбі і монстрів в охопленому вірусом місті під час карантину — таке навмисно не придумаєш.