В Одесі викритий на хабарництві поліцейський зник, не дочекавшись обрання йому запобіжного заходу / Ілюстрація - фото УНІАН

В Одесі зник оперуповноважений поліції, викритий у систематичних хабарах.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Управління СБУ в Одеській області, співробітники спецслужби викрили в систематичних хабарах оперуповноваженого одного з райвідділів Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Читайте такожВійськові хабарники: як представники Міноборони вимагають кошти у підприємців

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що поліцейський створював штучні ситуації, за яких вимагав від громадян гроші за непритягнення до відповідальності за нібито причетність до скоєних правопорушень.

Вартість «послуг» зловмисника становила від 1 тис. дол. У разі несплати грошей поліцейський погрожував кримінальним переслідуванням за фальсифікованими матеріалами про злочин.

Відзначається, що співробітники СБУ задокументували факт отримання посадовою особою від місцевого жителя першої частини неправомірної вигоди в розмірі 300 дол.

«За вказану суму поліцейський обіцяв повернути заявнику паспорт громадянина України, вилучений у чоловіка за нібито вчинене правопорушення», - розповіли в прес-службі.

Як уточнили УНІАН у відомстві, викритий поліцейський зник до обрання йому запобіжного заходу. Тому 11 лютого фігуранту справи заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (хабар) Кримінального кодексу України. Зараз вирішується питання про оголошення його в розшук.

У рамках відкритого кримінального провадження проводяться слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття зловмисника проводилися спільно з військовою прокуратурою і Державним бюро розслідувань.

У прес-службі військової прокуратури Південного регіону України уточнили, що викрито оперуповноваженого Київського відділу поліції Одеси.

«Встановлено, що лейтенант поліції вимагав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 300 дол. за непроведення слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення причетності останнього до крадіжки», - повідомили в прес-службі.

На даний час військовою прокуратурою готується клопотання про обрання поліцейському запобіжного заходу.

Раніше у Львові на хабарі затримали посадовця міграційної служби.