Українські прикордонники затримали громадянина Молдови із забороненою символікою / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

У Болградському районі Одеської області прикордонники затримали громадянина Молдови з георгіївськими стрічками, які є забороненою символікою.

Читайте такожЧерез георгіївську стрічку на валізі росіянина не впустили в Україну

Відео дня

Як повідомив УНІАН начальник прес-служби Ізмаїльського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Ігор Перегняк, учора заборонену в Україні символіку - георгіївську (гвардійську) стрічку - прикордонники Ізмаїльського загону виявили в пункті пропуску «Виноградівка».

За словами Перегняка, враховуючи відповідні ризики, прикордонники вирішили піддати ретельному огляду автомобіль Opel молдавської реєстрації. В результаті, прикордонно-митна оглядова група в бардачку і «кишені» водійських дверей виявили ще кілька георгіївських стрічок.

Як зазначається, прикордонники відмовили вказаному водієві - громадянину Молдови - в пропуску через державний кордон і на три роки заборонили в'їзд на територію України.

За даним фактом прикордонники також передали відповідне повідомлення співробітникам Національної поліції.

У відомстві додали, що з 2017 року Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено статтею 173-3, якою встановлено відповідальність за виготовлення і пропаганду георгіївської (гвардійської) стрічки, яка має провокаційний характер.