На Осокорках поліцейський з братом стріляли в чоловіка / фото dbr.gov.ua

Слідчі повідомили про підозру старшому оперуповноваженому в особливо важливих справах Департаменту карного розшуку Нацполіції, який разом з братом з хуліганських мотивів стріляв із травматичного пістолета мешканця Києва.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що інцидент за участі водія квадроцикла трапився ще 6 квітня на столичному масиві Осокорки.

Відео дня

Читайте такожПоліцейський збив дитину на "зебрі" у Борисполі: у заяві поліції з'явилася дивна деталь

За даними слідства, співробітник поліції зі своїм братом, знаходячись на відпочинку на столичному масиві Осокорки "з хуліганських мотивів" травмували чоловіка.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник поліції, разом зі своїм братом, якому також повідомлено про підозру, знаходячись в зоні відпочинку Дарницького району м. Києва, з хуліганських мотивів, що супроводжувались особливою зухвалістю, із застосуванням пістолету для відстрілу патронів, споряджених еластичними снарядами травматичної (несмертельної) дії, вчинили хуліганські дії, які виразились у нанесенні тілесних ушкоджень водію квадроцикла", - йдеться в повідомленні.

Інцидент трапився ще 6 квітня / фото dbr.gov.ua

Наразі обом фігурантам оголошено про підозру. У ДБР додають, що в разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Раніше УНІАН повідомляв, що 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє поліцейських напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Читайте такожКерівників "копів", які смертельно поранили 5-річного хлопчика, відсторонили від роботи

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

У ДБР повідомили, що поліцейські оглянули місце події і за 70-150 м від нього виявили гільзи від патронів Флобера, стаканчик та банки.

Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застав.