Відповідне рішення суд ухвалив 5 червня / фото: REUTERS

Колегія суддів Апеляційного суду Запорізької області визнала загибель командира екіпажу військово-транспортного літака ІЛ-76 Олександра Білого в 2014 році фактом російської агресії.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення Запорізький апеляційний суд ухвалив сьогодні, 5 червня.

Колегія суддів повністю задовольнила позов дружини Білого Тетяни, яка також представляла інтереси і їхньої малолітньої доньки.

Відео дня

За словами дружини командира екіпажу Олександра Білого Тетяни, це вже 8 рішення, яким суд визнає загибель українських льотчиків фактом російської агресії на Донбасі (раніше сім'ям 7 з 9 військових (загинули 9 членів екіпажу) вдавалося через суд визнати загибель військових при виконанні службових обов'язків в результаті російської агресії).

Як повідомляв УНІАН, 16 травня суддя Мелітопольського міськрайонного суду Юлія Горбачова відмовила в задоволенні позову і фактично не визнала загибель льотчиків фактом російської агресії, після чого Тетяна подала апеляцію.

Військово-транспортний літак ІЛ-76 був збитий бойовиками під Луганськом в ніч на 14 липня 2014 року під час заходження на посадку. Тоді в аеропорту Луганська в оточенні були десантники 80 ДШБ. ІЛ-76 мав доставити боєприпаси, техніку і особовий склад. На борту літака перебувало 9 членів екіпажу і 40 десантників. Всі вони загинули.