Наразі всі шестеро чоловіків затримані / фото: прес-служба поліції

У Дніпрі поліцейські затримали шістьох учасників злочинної групи, члени якої учора скоїли дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої одна людина загинула на місці, ще двоє отримали травми.

Читайте такожУ Дніпрі водій авто збив трьох людей, тікаючи від поліції, є загиблий (фото, відео)

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

За інформацією відомства, 16 лютого члени злочинної групи викрали 30-річного чоловіка та його автомобіль «Ауді» і під погрозою зброї вимагали у нього 20 тис. дол.

«На перехресті потерпілий помітив автомобіль патрульної поліції та почав кричати про допомогу. В ході переслідування лідер групи, керуючи викраденим автомобілем, скоїв наїзд на трьох людей. Внаслідок ДТП один чоловік загинув на місці. Ще двоє людей, серед яких чотирирічна дитина, отримали травми. Автомобіль «Ауді» з двома зловмисниками затримали на місці ДТП», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цієї ж ночі співробітники поліції за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали ще чотирьох членів групи. Під час обшуків за місцем їх проживання поліцейські вилучили арсенал вогнепальної зброї.

Фото: прес-служба поліції

У поліції додали, що 54-річний лідер групи у листопаді минулого року звільнився з місць позбавлення волі та організував злочинне угрупування

Читайте такожУ ДТП з гонитвою у Дніпрі загинув популярний ведучий

Наразі всі шестеро чоловіків затримані в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри за чотирма статтями Кримінального кодексу України – ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 4 ст. 187 (розбій).

Також після проведення судових експертиз зброї буде відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Окрім того, в ході розслідування буде встановлена причетність затриманих до інших тяжких злочинів, скоєних на території Дніпропетровської області.

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого у Дніпрі автомобіль Audi під час втечі від патрульних збив на смерть одного пішохода та ще двох травмував.