УНІАН

Прокуратура міста Києва прийняла до свого провадження розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, наразі у кримінальному провадженні, розпочатому за п. 1 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство) Кримінального кодексу України, створено міжвідомчу слідчу групу з числа слідчих столичної прокуратури та Національної поліції України, а також визначено групу процесуальних керівників.

Читайте такожУ вбивці Вороненкова знайшли документи громадянина України, але ГПУ сумнівається у їх справжності

Відео дня

«Координує роботу слідчих, прокурорів та оперативних підрозділів перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко, який має багаторічний досвід оперативної роботи та здатен забезпечити ефективне розслідування цього резонансного та зухвалого злочину», - зазначив прокурор Роман Говда.

Крім того, до розслідування вбивства Вороненкова залучені оперативні співробітникі Служби безпеки України.

На даний час органом слідства проводиться ідентифікація особи, яка вчинила вбивство екс-депутата (наразі вказана особа померла від отриманих поранень), встановлюються та допитуються свідки, як ті, що є безпосередніми очевидцями вбивства, так і з боку найближчого оточення загиблого, проводиться аналіз відеозаписів з камер відеоспостереження та інші слідчі дії. У кримінальному провадженні призначено низку судово-медичних та балістичних експертиз.

Як повідомляв УНІАН, Вороненков був убитий сьогодні, 23 березня, в центрі Києва. В результаті стрілянини також було поранено його охоронця і нападника, який пізніше помер від отриманих поранень.

Президент Петро Порошенко назвав вбивство Вороненкова актом державного тероризму з боку Росії, яку екс-депутат Держдуми РФ був змушений залишити з політичних міркувань. "Явний почерк російських спецслужб, який раніше не раз проявлявся в різних європейських столицях", - сказав президент.

Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і, зокрема, ролі Януковича щодо введення в Україну російських військ.