Припаркований патрульний Toyota Prius зазнав пошкоджень / Фото УНІАН

У Сумах у ніч із 12 на 13 листопада нетверезий поліцейський врізався на своїй машині в патрульний автомобіль. Як повідомили УНІАН у прес-службі патрульної поліції м. Суми, водій автомобіля Mitsubishi Colt, рухаючись по вулиці Прокоф’єва зі сторони мосту в бік вул. Харківської на заокругленні дороги допустив наїзд на припаркований патрульний автомобіль Toyota Prius.

Згідно із повідомленням, автомобіль поліції стояв біля краю проїжджої частини, а водій Mitsubishi, очевидно, намагався заїхати на бордюр поряд із патрульним авто. В результаті Mitsubishi зіткнувся і з бордюром, і з авто патрульних та зазнав суттєвих пошкоджень. Патрульний автомобіль також постраждав.

Читайте такожУ Києві автомобіль патрульної поліції наїхав на пішохода

Відео дня

«Водій Mitsubishi Colt отримав тілесні ушкодження. Після надання йому першої медичної допомоги патрульні запідозрили, що водій знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. Проте від проходження огляду у встановленому законом порядку він відмовився. У зв’язку з цим відносно водія було складено протокол за ч. 1 ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдеться у повідомленні.

За інформацією місцевих ЗМІ, за кермом Mitsubishi перебував лейтенант поліції. Нагадаємо, ст. 130 КУпАП передбачає однакову відповідальність, як за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, так і за відмову від проходження огляду на стан сп’яніння в передбаченому законом порядку. Йдеться про штраф у сумі 10,2 тис. грн та позбавлення права керування транспортними засобами на один рік.

Як повідомлялося раніше, у Сумах у ніч із 4 на 5 листопада патрульні поліцейські виявили автомобіль, що здійснив зупинку на пішохідному переході, порушивши Правила дорожнього руху. За кермом авто перебував керівник Конотопського відділу поліції Олексій Нештенко. Під час спілкування з водієм патрульні запідозрили, що він перебуває в стані алкогольного сп’яніння та запропонували пройти відповідний огляд. Проте Нештенко від огляду відмовився. 6 листопада начальник Конотопського відділу поліції подав рапорт про звільнення.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно на Житомирщині було заарештовано чотирьох членів наркобанди, яку організував екс-голова місцевого ВБНОН.