Літак проходив сертифікаційні випробування / фото прес-служба ДСНС

Літак «Дельфін», що належить Одеському авіаційному заводу, під час аварії проходив сертифікаційні випробування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех, зазначивши, що вік літака, що зазнав аварії, - 8 років.

«На даний момент відомо, що літак проходив сертифікаційні випробування», - сказав Бех. За його даними, один із заправних баків був порожній, другий - напівпорожній.

Відео дня

Екіпажу було видано план польоту, в якому чітко позначена мета вильоту, маршрут тощо. Передбачалося, що тривалість сертифікаційного польоту становитиме 40-60 хвилин, але аварія сталася приблизно за 20 хвилин після зльоту.

«Зараз необхідно уточнити причину НП. Версій кілька, зокрема й про те, що пілотові стало зле, коли він був за штурвалом. До завтра буде проводитися огляд місця події. У зв'язку з цим ми забезпечимо охорону місця події», - сказав Бех.

За його словами, вирішується питання про створення комісії, яка зробить висновки про технічний стан літака. За їх результатами і висновками судово-медичної експертизи про причини смерті пілотів буде ухвалено рішення про остаточну правову кваліфікацію події.

Читайте також"Люди вмирають на моїх очах": очевидець аварії літака в Одесі розповів, що швидка їхала дуже довго (фото, відео)

Як повідомила головний інженер державного підприємства «Одеський авіаційний завод» Ольга Нікифоренко, командир літака Олег Синиця - дуже досвідчений пілот, який неодноразово здійснював польоти, зокрема міжнародні. Загиблим пілотам було 65 і 66 років.

За словами Нікифоренко, перед вильотом літак пройшов відповідну перевірку і зауважень до його технічного стану не було.

Як уточнили в поліції, встановлюються причини та обставини падіння літака. Попередньо подію кваліфіковано за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту).

Передбачається, що буде відкрито ще одну справу - за ст. 115 ККУ (умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок»).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 17 червня, в Одесі неподалік від торгового центру «Метро» зазнав аварії легкомоторний літак. Загинув екіпаж з двох чоловік: командир помер на місці події, другий пілот - в реанімації.