ДБР затримало зрадника-посадовця з Херсону / фото ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника міського голови Херсона, який під час тимчасової окупації міста, які мер Володимир Сальдо, працював на ворога, йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі. Про це повідомила прес-служба ДБР.

Зазначається, що до російського вторгнення посадовець відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради. Після захоплення Херсона він почав працювати на загарбників та відповідав за сферу житлово-комунального господарства.

"Зрадник брав участь в організації роботи підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством, налагоджував окупаційні системи стягнення з населення платежів за послуги ЖКГ. Також він готував приміщення для проведення фейкового референдуму щодо статусу захоплених росіянами територій", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Працівники ДБР затримали посадовця та повідомили йому про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкціями статей передбачено позбавлення волі на строк до 12 років.

Під час затримання у чоловіка виявлено конституцію РФ та інші пропагандистські матеріали. Також фігурант перевіряється на причетність до незаконного обігу зброї та вибухових речовин. Сьогодні суд обрав затриманому запобіжний захід - тримання під вартою.

Боротьба зі зрадниками в Україні

Як повідомляв УНІАН, колишньому міністру освіти України Дмитру Табачнику повідомили про підозру в державній зраді через співпрацю з ФСБ та допомогу гауляйтерам окупованих районів Херсонської та Запорізької областей Володимиру Сальдо і Євгену Балицькому.

Раніше ДБР відкрило провадження за фактом зради мера Святогірська Володимира Бандури, який публічно підтримав окупантів. Бойовик Пушилін повідомив, що з Бандурою вони були "давно на зв'язку".

Також на початку липня правоохоронці повідомили про підозру у державній зраді колишньому командиру підводного човна "Запоріжжя", який перейшов на бік росіян.

Вас також можуть зацікавити новини: