У підвалі один з хлопців завдав дівчинці удару, її ґвалтували по черзі / фото rua.gr

На Закарпатті троє підлітків зґвалтували 14-річну подругу й отримали тільки по 2 роки умовного терміну. Суд визнав їхню провину у вчиненому злочині.

У матеріалах суду йдеться про те, що зловмисники з села Верхні Ворота заманили односельчанку до подвір’я одного з підлітків, а потім – до підвалу. Дівчина давно знала хлопців, тому спокійно пішла з друзями.

У підвалі один з хлопців завдав дівчинці удару, її ґвалтували по черзі. Усі дії підлітки знімали на камеру, щоб шантажувати дитину. Ролик поширили серед однокласників.

Відео дня

Хлопці визнали свою провину. Суддя Воловецького райсуду Оксана Софілканич присудила хлопцям по 5 років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши усім трьом іспитовий термін на два роки. Суд виніс вирок по ст. 153 (сексуальне насильство, без проникнення), а не 152й статті (зґвалтування).

Зловмисників зобов'язали виплатити потерпілій по 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати в розмірі понад 25 тисяч для кожного.

У своєму рішенні суд спирався на позитивні характеристики неповнолітніх ґвалтівників від служби у справах дітей і класних керівників. Вчителі заявили, що вважають ув’язнення хлопців надто суворим покаранням.

Своєю чергою, місцевий журналіст Віталій Глагола, розібравшись з вироком суду, дійшов висновків, що адвоката у потерпілої не було: "Її інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради, а якій мама одного з ґвалтівників працює секретарем. А ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики".

Тепер потерпіла вимушена і далі ходити в одну школу з ґвалтівниками.

Гучні випадки зґвалтувань – останні новини

Колишня учасниця дитячого хору "Зірниця" звинуватила свого екс-керівника, який має звання Заслуженого вчителя України, у зґвалтуванні. Анна Хижняк розповіла про інцидент, проте не назвала прізвище чоловіка, якому вона висунула публічні звинувачення.

Нещодавно відгримів скандал так званих "п’яних вечірок". У соцмережах опублікували фото й відео з фігурантами алкогольних вечірок, на яких дівчат споюють та знущаються з них, поки ті перебувають у напівпритомному стані. Вони давали дівчатам транквілізатори, а потім ґвалтували їх.

У листопаді 2022 року у Львові суд відправив на примусове лікування до психіатричної лікарні 49-річного організатора християнських таборів Романа Московченка, обвинуваченого у зґвалтуванні та розбещенні неповнолітніх дівчат. Щодо Московченка було відкрито 11 кримінальних проваджень, які налічують 147 епізодів за фактом статевих злочинів, скоєних з 2005 року відносно шести дівчаток у віці від 11 до 14 років.

Вас також можуть зацікавити новини: