Ігор Табанюк пережив 6 днів без води та їжі після падіння у Гімалаях / фото - сюжет ТСН

Пілотом літака, який впав в Івано-Франківській області на житловий будинок, був один із найкращих та найдосвідченіших пілотів України - Ігор Табанюк.

Про це кореспондентам ТСН розповіли друзі загиблого.

Табанюка добре знали по всій Україні. Саме з ним Дмитро Комаров встановив рекорд з якомога більшої кількості відвідин аеродромів в країні лише за три доби. 

Відео дня

Пілот часто був героєм сюжетів про малу авіацію від журналістів ТСН.

Ігор Табанюк – професійний льотчик, голова громадської організації Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації, яка займається розвитком коломийського летовища малої авіації.

Свій перший політ Ігор Табанюк здійснив ще 40 років тому. Він розвивав малу авіацію в Коломиї.

Табанюк колись здійснював посадку без двигуна / фото - ukrainer.net

Табанюк був сином військового пілота. Він народився в Узбекистані та отримав освіту в Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі. До Коломиї Ігор з дружиною Оксаною переїхали у 1985-му році.

Читайте такожНа Чорнобильській АЕС оголошено режим аварійної готовності, шукають вибухівкуВ училищі літав на L-39, МіГ-21. Далі освоїв Як-28, Су-24 МР. У Коломиї впродовж шести років він був командиром ескадрильї, став заступником командира полку з льотної підготовки.

Суму додає і те, що у 2013 році в авіакатастрофі загинув молодший син Табанюка. Хлопець полетів замість свого батька на перевірку літака. 

Табанюк вважав, що син "забрав" його смерть. 

Професійний льотчик та інструктор Ігор Табанюк пережив 6 днів без води та їжі після падіння у Гімалаях, втрачав близьких в авіакатастрофах, здійснював посадку без двигуна, але це все не зупинило його бажання розвивати авіаційну справу в Україні. Його життя обірвалося 28 липня. 

Як повідомляв УНІАН, в Івано-Франківській області впав легкомоторний літак: загинули чотири особи.

Також Вас можуть зацікавити новини: