Фура, що впала з мосту, була завантажена металевими трубами / Фото ДСНС в Дніпропетровській області

У Дніпропетровській області військові понтонери Командування сил підтримки Збройних сил України звели переправу, яка тимчасово замінить зруйнований міст через Олексіївську затоку Каховського водосховища.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«У Дніпропетровській області військові понтонери Командування сил підтримки звели переправу, яка тимчасово замінить зруйнований міст через Олексіївську затоку Каховського водосховища. Військовослужбовці понтонно-мостового полку Командування сил підтримки на відмінно справилися з поставленою задачею», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНа Дніпропетровщині військові зводять понтонну переправу поряд із зруйнованим мостом (фото, відео)

У міністерстві нагадали, що для зведення переправи на Дніпропетровщину з Одеської області вирушили військові понтонери. Для виконання робіт по наведенню мосту прибуло 40 одиниць військової техніки та більше 50 чоловік особового складу.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня біля села Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області обвалився міст через річку Чортомлик (впадає до Дніпра у Каховському водосховищі) під час руху по ньому фури, що була завантажена металевими трубами вагою близько 20 тонн.

На в’їзді на міст стояв попереджувальний знак для руху автомобілів – не більш як 10 тонн. Міст, за планом, підлягав ремонту в 2020 році.

Через с. Олексіївка проходить траса Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя.

За фактом обвалу мосту відкрито три кримінальні провадження: за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 1 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч. 1 ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу України.

24 травня з Білгород-Дністровського району Одеської області на Дніпропетровщину вирушила військова автоколона інженерних військ ЗСУ для встановлення поряд із зруйнованими мостом тимчасової понтонної переправи.