До ліквідації пожежі задіяно наземну техніку, авіацію та пожежний потяг / фото dsns.gov.ua

На Харківщині вогнем охоплено близько 500 га лісу та повністю знищено один населений пункт.

Про це у Facebook повідомив очільник Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Невідкладно після презентації Стратегії області та термінової наради під головуванням президента з представниками ДСНС та силовиками щодо пожеж за дорученням глави держави виїхав у Дворічанський район", - написав він.

Читайте такожЗеленський зібрав термінову нараду через лісові пожежі на Харківщині та Луганщині (відео)

Кучер нагадав, що до ліквідації пожежі задіяно наземну техніку, авіацію та пожежний потяг.

За його словами, окрім рятувальників та поліції, гасити пожежу допомагає велика кількість волонтерів.

"За оперативною інформацією наразі пожежею охоплено близько 500 га лісу, є 3 основні осередки загоряння, один із яких локалізовано. На жаль, один населений пункт повністю знищено пожежею, ще в двох є місця займання", - зазначив голова ОДА.

Він уточнив, що наразі жертв в результаті пожежі немає, кількість постраждалих з’ясовується.

Кучер підкреслив, що для евакуації людей вже підготовлено транспорт, соціальні пакети (постільна білизна, їжа, подушки, ковдри), а всіх постраждалих буде забезпечено житлом.

Пожежа на Харківщині: з чого вона почалася

За даними Відділу комунікації поліції Харківської області, близько 13:00 на території 13 кварталу Чугуївського лісництва ДП "Новомосковський лісгосп" розпочалася лісова пожежа.

Ще одна пожежа сталася близько 14:00 на території лісу поблизу села Гороб’ївка Дворічанського району. Вогонь перекинувся на житлові будинки.

За фактом пожежі у Чугуївському районі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо кваліфікації події у Дворічанському районі.

Раніше в Офісі президента заявляли, що загальна площа займання становить 400 гектарів, з них 100 гектарів - верхова пожежа.