До того, як почати охороняти Південмаш, Артемій Рябчук мав пройти відбір, повідомив генерал / ілюстративне фото zbroya.info

У Дніпрі Південний машинобудівний завод є особливим режимним об’єктом, і для його охорони представники Національної гвардії мали пройти особливий відбір.

Нацгвардієць-строковик Артемій Рябчук, який охороняв завод і розстріляв товаришів по службі, мав заступити на пост після того, як був протестований у різні періоди служби, розповів екс-керівник української Служби зовнішньої розвідки, генерал Микола Маломуж в ефірі каналу "Україна 24".

Експерт зазначив, що Південмаш охороняють "не такі хлопці, які ходять на вулиці".

Відео дня

"Я знаю добре Південмаш, це особливо режимний об’єкт, там особливий підбір охорони і представників Національної гвардії… це ті, які проходять відбір, – психологічний під час проходження служби, під час відбору для здійснення охорони цього об’єкту", – сказав генерал.

Маломуж додав, що Рябчука під час проходження служби мали вивчити.

"І зрозуміло, що в даній ситуації поряд з тим, що його повинні були вивчити і глибоко протестувати у різні… періоди служби, перед тим, як він буде заступати на такий пост, зрозуміло, щоб була система супроводження і його, і інших військовослужбовців… Це, в першу чергу, відповідає командир підрозділу…", – заявив експерт.Читайте такожБійня у Дніпрі: полковник СБУ вказав на цікавий факт щодо затриманого строковика

Розстріл у Дніпрі сьогодні – найважливіше

Нагадаємо, 27 січня в Дніпрі близько 4 години ранку на території Південмашу Артемій Рябчук відкрив вогонь з автомата по товаришах по службі. В результаті стрілянини загинули п'ять осіб, зокрема жінка-працівниця заводу, а ще п'ять – поранені.

Рябчук втік зі зброєю та набоями, а потім сам здався. Наразі зловмисник затриманий

За словами радника очільника МВС Антона Геращенка, Рябчук – призовник строкової служби з міста Ізмаїл Одеської області, і він виріс без батька. 

Народний депутат Юлія Яцик сказала, що строковик міг влаштувати бійню в Дніпрі, щоб помститися за образи з боку командирів.

Вас також можуть зацікавити новини: