Тіло Віталія Шишова знайшли у парку / фото instagram.com/vvshishov

В організації Bellingcat, яка займається журналістськими розслідуваннями, коментуючи смерть Віталія Шишова, заявили, що в Києві присутні співробітники російської ФСБ.

Про це, зокрема, сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

За його словами, всі ресурси Bellingcat будуть спрямовані на розслідування справи про смерть Шишова. Грозєв висловив думку, що це не було самогубством. 

Відео дня

Читайте такожУ білоруській опозиції назвали смерть Шишова вбивством і озвучили дві його цілі

"По-перше, навіть без попередньої інформації, я б сказав, що це не самогубство. Але я б не став писати до того, як у нас не стало б повної картини події. Те, що це дозволяє припустити, що це спецоперація, це факт, що ми кілька днів працюємо над інформацією, якої ми домоглися, що у Києві присутні співробітники ФСБ Росії, які інтегрувалися серед опозиційних білоруських груп, які знаходяться в Україні. Звичайно, це може бути випадковістю. І зараз ми чуємо цю новину. Це означає, що зараз ми направляємо всі свої ресурси на розслідування цього вбивства, якщо це вбивство", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, голову громадської організації "Білоруський дім в Україні", громадянина Білорусі Віталія Шишова знайшли повішеним сьогодні вранці на території лісопаркової зони у Святошинському районі столиці. Напередодні співмешканка Шишова повідомила, що чоловік пішов на пробіжку і не повернувся.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Основні дві версії смерті Шишова, які розглядає поліція – - самогубство і вбивство з імітацією самогубства.

В Офісі президента запевнили, що Володимир Зеленський тримає дану справу на контролі.