Максим Кривош добре підготувався до теракту / фото REUTERS

Одна із заручниць Максима Плохого-Кривоша розповіла, що він був дуже добре підготовлений до злочину.

Читайте такожУ СБУ пояснили, чому до місця звільнення заручників у Луцьку підігнали БТР

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє ресурс «Під Прицілом». За словами заручниці, терорист обіцяв людям, що не буде їх вбивати.

Відео дня

"Він мав у своєму портфелі пляшку коньяку, ніж, ножиці та навіть сердечні краплі. Усіх нас, заручників, він розсадив по одному під вікнами. Сам же ж терорист ходив по автобусу із автоматом в руках, але на людей його не наставляв. Навпаки терорист казав нам, що він нас не вб'є, а тільки чекає, аби його вимоги були виконані. Він навіть нам не погрожував", – зазначила жінка.  

За її словами, Кривош навіть дав сердечні краплі одній з жінок, якій в автобусі стало зле.

"Єдиного, кого він прикував наручниками – був водій, бо терорист боявся, аби той не натиснув на газ та не почав їхати. Він постійно "вітав" всіх із якимось днем антисистеми і постійно повторював, що коли Зеленський запише відео, яке вимагав терорист, то він відпустить трьох людей, а коли те ж відео потрапить до інтернету, то він уже відпустить всіх заручників, а сам здасться.

Також Кривош позв'язував передні та задні двері, а коли здавався і виходив з автобуса, то сказав водієві, що не буде ломати йому двері, бо тому ще потрібно буде їздити і заробляти гроші, а вікна йому поміняють.

«Після цього терорист здався, а ми всі вийшли з автобуса», – підсумувала заручниця.

Нагадаємо, у Луцьку вранці 21 липня озброєний чоловік захопив автобус і взяв в заручники 13 людей. Правоохоронцям чоловік представився як «Максим Плохой». Його вимоги полягали в тому, щоб чиновники всіх органів державної влади мали назвати себе «терористами в законі». Він також хотів, щоб президент записав відеозвернення і закликав всіх дивитися фільм «Земляни» 2005 року.

Протягом дня правоохоронці вели переговори зі злочинцем. Увечері терорист був затриманий, 13 заручників звільнено.