17 серпня 2020 року автомобіль знімальної групи програми "Схеми" спалили / фото facebook.com/mixailotkach

Броварська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя столиці, який 17 серпня 2020 року у Броварах підпалив автомобіль працівника програми Радіо Свобода "Схеми".

Як повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора, чоловіка судитимуть за фактами умисного знищення чужого майна шляхом підпалу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Читайте такожНа Київщині ревнивець спалив авто суперника та ще три машини (відео)

Відео дня

"Розслідуванням встановлено, що група осіб, за попередньою змовою між собою, підпалила автомобіль марки "КІА", що належав водію "Радіо Свобода" - члену журналістської групи, яка для здійснення своєї законної професійної діяльності використовувала цей транспортний засіб. Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, вони кинули на передню частину автівки предмет, від якого транспортний засіб загорівся та був повністю знищений", - йдеться у повідомленні.

Наразі матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділені в окреме провадження.

фото Офіс генпрокурора
фото Офіс генпрокурора

Підпал автомобіля журналіста програми "Схеми": що відомо

  • 17 серпня вночі невідомі спалили у Броварах Київської області автомобіль знімальної групи програми "Схеми".
  • Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 ККУ).
  • 28 серпня суд обрав жителю Луганської області, якого затримали за підозрою у причетності до підпалу автівки, запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 175 тис. 650 грн.
  • 30 серпня поліція оголосила у розшук двох чоловіків за підозрою в організації підпалу автомобіля журналістів програми "Схеми".