Правоохоронці ексгумували тіла двох чоловіків / фото Офіс Генерального прокурора

У Харківській області ексгумували тіла двох чоловіків, яких розстріляли російські військові.

У повідомленні в Telegram-каналі Офісу генерального прокурора зазначається, що 24 листопада біля лісосмуги у с. Подоли Куп'янського району прокурори спільно зі слідчими поліції ексгумували тіла двох місцевих жителів - чоловіків 28 та 39 років.

За попередньою версією слідства, у середині вересня, коли село ще знаходилося під окупацією, їх розстріляли військові збройних сил Росії.

Відео дня

"Односельчани повідомили, що бачили, як автомобіль чоловіків забуксував біля російського блокпоста, після цього люди почули автоматну чергу. На тілах вбитих виявлено вогнепальні поранення в області тулуба та голови", - розповіли у прокуратурі.

Наразі тіла загиблих направлено для проведення судово-медичних експертиз.

За процесуального керівництва Куп'янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Злочини російських окупантів в Україні

19 листопада генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що на деокупованих територіях Харківської, Донецької та Херсонської областей наразі виявлено вже понад 700 тіл вбитих українців.

Поблизу міста Ізюм Харківської області після деокупації у вересні було виявлено декілька масових поховань вбитих і закатованих окупантами військових та цивільних. Зокрема, на одному з наймасовіших поховань було ексгумовано майже 450 тіл.

24 листопада у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що на деокупованих територіях Миколаївської та Херсонської областей відпрацьовано 50 локацій імовірних поховань, де розшукали та ідентифікували тіла вже близько 200 загиблих.