У Мелітополі школярку не пускали в маршрутку / ілюстрація / REUTERS

У Мелітополі Запорізької області через карантинні обмеження троє водіїв маршруток відмовилися везти дівчинку до школи. Допомогти дитині погодився лише четвертий шофер.

Про ситуацію повідомила у соціальних мережах мати неповнолітньої - Анна Кропивка, пише "РІА Мелітополь".

Читайте також"Місць не вистачає...": донька пацієнтки жахнулася від побаченого в ковід-госпіталі Мелітополя

Жінка розповіла, що водії вимагали учнівський квиток чи довідку зі школи. Їх дівчинка не мала, бо просто не встигли зробити. Жінка також зауважила, що інші правила водії маршруток без проблем порушують: беруть пасажирів більше дозволеного, пускають людей без масок і самі їх не носять. А ось з дитиною вирішили бути принциповими.

"Дитину вигнали з трьох маршруток! І це о 07:40 ранку. Холод, вітер. Наплювати! Був же наказ. Невже не видно, що їде учень? Над дівчинкою зжалився лише четвертий водій", – написала мати.

У Мелітополі школярку вигнали з трьох маршруток / Скриншот з Facebook

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, з 7 жовтня Запорізька область перейшла до "помаранчевої зони". У Мелітополі заборонили проїзд у транспорті невакцинованим особам. Для проїзду в громадському транспорті, зокрема, у школярів має бути довідка з навчального закладу або учнівський квиток.

Зранку в місті спостерігався справжній колапс - автобусів на маршрутах вкрай мало, на зупинках утворилися черги, пасажири - обурені. За повідомленням ЗМІ, ще з часів першого локдауну чимало містян пересіли на велосипеди. Сьогодні ж багато хто зранку був вимушений іти на роботу пішки.

Карантин в Україні: що відомо