Стали відомі подробиці загибелі прикордонників на Чернігівщині / ілюстративне фото ДПСУ

У Чернігівській області один прикордонник загинув у квітні 2021-го, ще один – у серпні минулого року, а двоє – у січні 2022-го.

За попередніми висновками, у прикордонників були проблеми вдома, і тому вони вирішили звести рахунки з життям, пише ТСН.ua.

За даними джерел журналістів, прикордонники "стали жертвами своїх же товаришів по службі".

Відео дня

Першого загиблого знайшли 18 квітня 2021 року рано вранці, жертвою виявився 24-річний Микола Цикул.

"Спочатку у висновку судмедекспертизи вказувалося, що поранень було три – у груди. Але зараз нам дали документи, в яких йдеться про один постріл. Його знайшли на посту: тіло ніби тягли, за три метри від нього лежав автомат і телефон, а головний убір від форми лежав під головою…", – поділився батько загиблого Ілля Цикул.

Читайте такожСліди боротьби, немає зброї: на Луганщині знайшли вбитим поліцейськогоДругого загиблого прикордонника виявили 19 серпня минулого року, жертвою став 24-річний Сергій Чіпак. Причиною смерті Чіпака назвали кульове поранення голови.

"Мій син був свідком незаконних дій своїх товаришів по службі. Вдень 18 серпня відбулася одна ситуація, про яку я не можу говорити, але вона офіційно зазначена у справі. Ця ситуація і спровокувала конфлікт із цими хлопцями. Він їх попередив, що якщо вони не припинять, Сергій про них повідомить, і їм доведеться відповідати за законом. Через 12 годин його знайшли мертвим", – повідомив батько жертви Валерій Чіпак.

Наприкінці січня цього року було виявлено тіло 19-річного прикордонника. Поки невідомо, що трапилося з прикордонником.

Нагадаємо, у ніч на 23 січня у Чернівецькій області 22-річний прикордонник отримав вогнепальне поранення грудної клітини. Постраждалий вижив, але потрапив до лікарні, і його стан був важким.

Вас також можуть зацікавити новини: