Зеленський раніше заявляв, що не вестиме переговорів з Путіним - тільки з його наступником / фото president.gov.ua

Західні партнери не вмовляли Україну до переговорів з Росією.

Як повідомили "Українській правді" високопоставлені співрозмовники у дипломатичних колах, ніякого схиляння до "миру" не було.

"Вони (партнери - УНІАН) не схиляють до переговорів, а просто говорять, що "бажано посилати росіян не так категорично", щоб європейцям було спокійніше жити", - кажуть джерела видання.

Співрозмовники журналістів заперечують, що західні партнери тиснуть на Україну і закликають сідати за стіл переговорів з Росією.

"Насправді нічого серйозного не відбувається. Є дуже туманні розмови про те, як рухатися далі", - пояснив УП співрозмовник, залучений у міжнародні переговори.

Жодних підготовчих робіт щодо можливих переговорів з РФ станом на зараз не відбувається, наголошують журналісти.

Переговори з Росією

Як писало видання "The Wall Street Journal", радник Байдена Джейк Салліван протягом останніх місяців веде неофіційні переговори з людьми Путіна - Юрієм Ушаковим і Миколою Патрушевим, під час яких Вашингтон застерігає Москву від застосування ядерної зброї.

У Білому домі згодом зазначили, що "залишають за собою право говорити з Росією про зниження ризиків на вищому рівні".

Услід за приїздом до Зеленського Саллівана в американській пресі з'явилась інформація, що США нібито просять Україну показати відкритість до переговорів. 

Водночас представники Адміністрації Байдена неодноразово наголошували, що Україна сама вирішуватиме, коли сідати з Москвою за стіл переговорів, а Вашингтон намагатиметься зміцнити позицію України шляхом відвойованих територій. 

Італійська газета "Republica" напередодні писала, що США нібито бачать перспективу переговорів з Росією після деокупації Херсона. Своєю чергою, радник глави ОП Михайло Подоляк підкреслив, що звільнення півдня дасть бонусів у переговорах "з позиції сили", але у всіх варіантах йтиметься про повне виведення російських військ.

Вас також можуть зацікавити новини: