В результаті інциденту один з робітників зірвався і, пролетівши кілька поверхів, повис на страхувальному тросі / фото: pexels.com

У Ленінському районі Пермі Російської Федерації 70-річний житель перерізав мотузки промислових альпіністів, які працювали на фасаді дев'ятиповерхового житлового будинку.

Про це повідомила прес-служба регіонального управління Слідчого комітету Росії (СКР).

Читайте такожУ Росії пенсіонер покінчив з собою, не дочекавшись черги на аналізи

Відео дня

За даними слідства, в денний час 13 серпня 28 і 30-річний робітники проводили роботи на фасаді 9 поверху багатоквартирного житлового будинку, розташованого за адресою: м. Перм, вул. Пушкіна, 13.

«Підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, використовуючи малозначний привід, зажадав припинити роботи. Отримавши відмову, він піднявся на дах будинку і перерізав рятувальні мотузки промислових альпіністів», - йдеться в повідомленні.

В результаті інциденту один з робітників зірвався і, пролетівши кілька поверхів, повис на страхувальному тросі. Другий висотник піднявся на дах і завадив пенсіонеру дорізати канат до кінця. Після цього чоловік, що перерізав канати, пішов з даху.

В даний час підозрюваний затриманий, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Слідчі порушили стосовно пенсіонера кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 30, п. п. «а, і» ч. 2 ст. 105 КК РФ (замах на вбивство двох осіб з хуліганських мотивів).