REUTERS

У столиці Росії Москві сьогодні офіційно відкривають так звану «Алею правителів» із бюстами радянських вождів, зокрема Володимира Леніна і Йосифа Сталіна. Захід організовує Російське військово-історичне товариство, передає радіо Свобода.

Читайте такожПутін демонструє себе справжнім послідовником Сталіна - ЧубаровДо композиції, крім Леніна, Сталіна, Хрущова, Брежнєва, Андропова і Черненка, входить бюст першого і єдиного президента СРСР Михайла Горбачова.

REUTERS

У червні цього року через меморіальну дошку Сталіну, встановлену в Московській державній юридичній академії, лави її професорів залишив адвокат Генрі Рєзник. Голова ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов закликав демонтувати дошку.

Відео дня

В останні роки в Росії зростає кількість людей, які позитивно ставляться до Сталіна, відкриваються музеї Сталіну, йому ставлять пам’ятники, знаходять політичні виправдання сталінських репресій, забуваючи про мільйони жертв. Згідно з недавнім опитуванням російського «Левада-центру», більшість росіян назвали Сталіна найвидатнішою людиною в світовій історії.

REUTERS

За даними опитування, проведеного прокремлівським Всеросійським центром дослідження громадської думки (ВЦІОМ) 62% росіян виступають «за повсюдне увічнення успіхів Сталіна» і приблизно таке ж число опитаних (65%) категорично проти установки знаків, що повідомляють про його «невдачі і злочини».

Varlamov ru