Ідентифіковано 43 особи, які створюють "шахеди" для РФ / фото t.me/DPSUkr

Аналітики змогли ідентифікували десятки людей, які допомагають Російській Федерації створювати свої ударні дрони-камікадзе Shahed, які раніше постачав Іран. Завод для виробництва БПЛА росіяни вирішили побудувати в Татарстані.

За інформацією експертів OSINT-агентства Molfar, завод по збірці дронів росіяни створили на базі "спеціальної економічної зони" в Єлабузі, що дозволило обійти санкцій, так як зона знаходяться поза митною територією.

При цьому поруч із заводом знаходиться залізниця, аеропорт і траса, що дозволяє організувати ефективну логістику для доставки компонентів. У Москві заявили, що до 2025 року планують створити 6 тисяч ударних БПЛА.

Відео дня

Крім того, аналітики розкрили дані росіян, які причетні до виробництва "шахедів". Всього ідентифікували 43 людини. Більшість з них пов'язані з ФСБ Росії або Міністерством оборони.

Аналітики розкрили десятки імен людей, що працюють над заводом 'шахедів' в Росії

Завод з виробництва дронів в Росії - що відомо

У 2022 році Росія почала зкупати у Ірану ударні безпілотники для терористичних атак на міста України, заощаджуючи ракети. У листопаді 2022 року Тегеран визнав, що Москва отримала дрони

Крім того, з'явилася інформація, що Іран і Росія підписали договір про відкриття заводу з виробництва цих дронів в "Алабузі" - особливій економічній зоні Татарстан.

У червні 2023 року до Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі підтвердив іформацію про будівництво заводу з виробництва "шахедів" в Росії і заявив, що "це повномасштабне оборонне партнерство зашкодить Україні, сусідам Ірану і міжнародному співтовариству". На думку американської розвідки, завод забезпечить Москву більшою кількістю БПЛА, ніж постачав Іран.

У липні 2023 року керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що росіяни почали використовувати для атак власні дрони-камікадзе.

Вас також можуть зацікавити новини: