Хім заявила, що не відчуває скорботи, і що квітам біля меморіалу Навального не місце / Колаж УНІАН, фото скріншот

У Москві прихильники ПВК "Вагнер" забирають квіти, які росіяни покладають до меморіалу загиблому в колонії опозиційному політику Олексію Навальному, та переносять до меморіалу Євгена Пригожина, ліквідованого у РФ влітку 2023 року.

Як повідомляє ASTRA, про це заявила ексучасниця телешоу "Дома-2", Z-активістка Наталія Хім (Максимус).

Зазначається, що Хім закликала у своєму телеграм-каналі забирати квіти, які росіяни приносять на Луб'янську площу (центр Москви) до імпровізованого меморіалу, що виник біля Соловецького каменю.

На оприлюдненому відео Хім заявляє, що до неї дійшла інформація про квіти, які люди приносять до "каменя". За її словами, всі букети слід перенести до місця, відведеного в Москві як меморіал тим, хто загинув на війні, яку Кремль назвав "спеціальною військовою операцією".

"Ми, звичайно, знаємо, що він (Навальний - УНІАН) загинув. Але чесно скажу, скорботи ми не відчуваємо. Мною, а також співробітниками компанії ПВК "Вагнер", а також іншими учасниками СВО, ухвалено спільне рішення, що квітам там не місце... Відтепер усі квіти, які приноситимуть туди, будуть збирати й забиратимуть на меморіал героям СВО... Це більш гідне місце, особисто я так вважаю, і хлопці теж так вважають", - заявила Хім.

На іншому відео зафіксовано, як чоловік у масці кладе до меморіалу вбитого у РФ ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина на Варварці оберемок квітів. При цьому невідомий стверджує, що забрав квіти з Луб'янки.

Хім також погрожує тим, хто захоче повернути квіти до Соловецького каменю.

"Надалі робимо все те ж саме. Ви ж розумієте, що на Луб'янці їм не місце. Тому що Луб'янка - це наші пацани, а Навальний - не наш пацан... Не дай боже хоч одна собака сунеться на наш меморіал, спробує звідти щось винести", - заявила Хім.

Вона додає, що всю відповідальність за "квіткову акцію" бере на себе.

"Привіт, вам, полум'яний з Донецька... "Вагнер" - сила, і наше міністерство - то ж сила", - додає вона.

Соловецький камінь - що потрібно знати.

Соловецький камінь - присвячений пам'яті жертв політичних репресій в СРСР меморіальний камінь, який походить із території колишнього Соловецького табору, що вважається символом ГУЛАГу та радянських репресій взагалі. Існує кілька таких пам'ятних знаків, один із них розташований на Луб'янській площі, у центрі Москви.

Що відомо про смерть Навального

Нагадаємо, про смерть Навального стало відомо 16 лютого. За версією Федеральної служби виконання покарань РФ, опозиційному політику стало зле після прогулянки. У колонії, де Навальний відбував покарання, стверджували, що медики намагалися його врятувати.

Похорон опозиційного політика відбудеться 1 березня в Москві. Відспівування відбудеться в церкві ікони Божої Матері "Утамуй мої печалі" в Мар'їно, а поховають його на Борисовському кладовищі.

Вас також можуть зацікавити новини: