Путін втратив повноту влади, його більше не бояться / фото REUTERS

Найближче оточення кремлівського диктатора Володимира Путіна більше його не боїться. У Кремлі вже почалися серйозні "чвари" і розбіжності.

"Розбіжності всередині оточення Путіна посилилися. Причому розбіжності всередині досить близького кола, яке ми звикли сприймати як досить монолітні структури. Наскільки мені відомо, там зараз пішли серйозні "чвари". Це говорить про ослаблення їхніх позиції", - розповів російський опозиціонер Геннадій Гудков.

На його думку, контрнаступ ЗСУ загострить і сформує правильне розуміння катастрофи, що загрожує, навіть у самій верхівці Кремля.

"Вже досить жорсткі суперечки з Путіним йдуть, заперечення. Це вже не те, що було раніше, коли всі боялися йому заперечити. Вже не бояться. Є вже група людей, які... він їх тому трохи подалі від себе відсунув. Це поки ще не відкритий конфлікт, але вже пішли серйозні непорозуміння", - додав Гладков.

Він нагадав про те, Путін втратив повноту влади деякий час тому, коли передав генералам величезні повноваження із зобов'язанням не заважати їм воювати:

"Це був перший серйозний крок до ослаблення путінської влади. Я думаю, що зараз цей процес наростає. Він ще повільний, і всі дуже чекають, що буде з цим наступом... У них є надія, що все ще зміниться, стабілізується. Я сподіваюся, що скоро ця надія помре остаточно".

Розкол і розпад Росії - що повідомлялося

Військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан прогнозував, що до кінця поточного року ЗСУ розгромлять російську армію на полі бою, після чого РФ розпадеться на республіки.

Опозиціонер Геннадій Гудков у жовтні минулого року заявляв, що у Росії починається розкол еліт по лінії генералів. Крім того, росіяни масово змінюють свою думку про війну проти України.