У Держдумі РФ запропонували саджати за участь у міжнародних розслідуваннях проти Путіна / скріншот

У Державній Думі Російської Федерації придумали новий спосіб "захистити" президента РФ Володимира Путіна від Міжнародного кримінального суду. Голова комітету нижньої палати з безпеки і протидії корупції Василь Піскарьов запропонував посадити до в'язниці іноземних посадових осіб і організацій за участь у розслідуваннях, "що суперечать інтересам Росії".

Російське пропагадистське видання РБК пише, що в пояснювальній записці зазначено, що мова йде про збір доказів на території Російської Федерації, в тому числі і дистанційно. Політик пропонує за таке "правопорушення" відправляти до в'язниці до п'яти років. 

Так, Піскарьов зазначив, що МКС і міждержавні слідчі групи "недружніх" країн збирають докази злочинів військових армії РФ і російським чиновників на війні в Україні. За його словами, через складнощі "з офіційною співпрацею в правоохоронній і судовій сферах" іноземні організації вдаються до "односторонніх заходів щодо нелегітимного" отримання свідоцтв та доказів, "в тому числі шляхом дистанційних транскордонних контактів з-за кордону".

Відео дня

Ордер МКС на арешт Путіна - головні новини

Навесні 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Російської Федерації Володимира Путіна через депортацію дітей з тимчасово окупованих територій України. У зв'язку з цим країни, які ратифікували Римський статут, дожни заарештувати Путіна.

Влада ПАР пропонували Путіну відмовитися від візиту в країну, ведт в іншому випадку їм довелося б його заарештувати. 21 липня уряд ПАР запросило ордер на арешт Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: