В Орську дорікають РФ - як потрібна була вода в Крим, шляхопровід швидко організувався / Колаж УНІАН, фото Reuters, фото скріншот

В Орську люди погрожують путінському режиму від'єднатися від Росії, як колись Крим. Там обурені критичною ситуацією, що склалася в місті.

Владі дорікають: коли потрібна була вода на тимчасово окупований півострів, шляхопровід швидко організувався - грошима в це вклалися. Зараз же люди в Орську з бідою сам на сам, змушені самі скидатися на необхідне, заявив росіянин росЗМІ.

"Скрізь по всіх групах Орська виклали: "Давайте допоможемо рушниками, ганчірками, білизною нижньою і так далі"... Фотки надсилають, усе є в наявності, кудись шлють. А де місто-то, б***ь, де гроші???? Що, нам не виділили жодного разу гроші на білизну? У нас є резерв, у будь-якому разі, у нас є військові частини, звідки можна перемістити ті самі ліжка тощо. Навіщо люди повинні власним коштом, б***ь, у яких житла не залишилося, виділяти на подушки?" - обурився хлопець.

На емоціях він пригрозив, що так Орськ може піти від Росії.

"Води немає, виходить, вони могли спокійно зробити щось тимчасове! Шляхопровід. Вибачаюся, б***ь. Коли Крим приєднали, б***ь, шляхопровід води е****ли. А до нас немає! Що, як Крим нам треба від'єднатися? Зараз від'єднаємося!" - сказав він.

Думку росіянина підтримав натовп. Одна з жінок сказала: "Усім допомагаємо, крім себе... Куди їхати???? Ви все місто затопите!".

В Орську прорвало дамбу - Росія третій день не може вирішити проблему

В Оренбурзькій області РФ місто Орськ почало затоплювати 5 квітня: тоді місцева влада заявила про прорив дамби й організувала евакуацію. Росія не може впоратися з проблемою третій день. Станом на 6 квітня рівень води в річці Урал став критичним, з'явилися перші жертви.

Сьогодні "велика вода" дісталася до Оренбурга. В області підтоплено понад 10400 житлових будинків у 39 регіонах - найважче місту Орськ, писали росЗМІ.

Тим часом Росія озвучила оригінальну версію причин катастрофи. Директор АТ "Спецбуд" (підприємство брало участь у будівництві дамби) сказав, що об'єкт прогризли гризуни.

Вас також можуть зацікавити новини: