Патріарх РПЦ Кирило пропонує змінити список основних цінностей росіян / фото УНІАН

Патріарх РПЦ Кирило заявив про необхідність змінити список основних цінностей у Стратегії нацбезпеки Росії і внести туди поняття "віра", "жертовність" і "любов до вітчизни".

Про це пише російське видання РБК.

"У Стратегії національної безпеки зроблено спробу описати якусь систему цінностей. Вища цінність - це "життя"... А далі у нас ідуть запозичення із західноєвропейської філософії: "гідність", "права і свободи людини". Усе це добре, ніхто зараз не заперечує ні права, ні гідність людини, але чи можна це одразу ставити після "життя"? А що, до цих гуманістичних ідей не було жодних цінностей? А віра, а любов до вітчизни, а жертовність, без якої взагалі немислима наша історія?" – наголосив Кирило. 

Відео дня

За словами патріарха РПЦ, історія РФ та добробут росіян побудовані, зокрема, на жертвах попередніх поколінь.  Крім того, він зазначив, що ці цінності "не обумовлюються політичним контекстом", а такий перелік можна розширювати й надалі.

Гучні заяви патріарха РПЦ

Патріарх РПЦ Кирило час від часу робить гучні заяви стосовно війни Росії проти України, виправдовуючи російську агресію. Так, нещодавно він заявив, що Росію "хочуть стерти з лиця Землі". Він наголосив, що зараз Росія проходить важкий шлях випробувань, коли вороги "намагаються з нею покінчити".

Крім того, патріарх РПЦ прокоментував і мобілізацію в Росії. За його словами, російські солдати, які "виконують свій обов'язок", а потім гинуть у боях з ЗСУ, "приносять себе у жертву заради інших".

Раніше Кирило також закликав росіян та духовенство два дні "молитися за здоров'я" диктатора Володимира Путіна на честь його ювілею. Патріархія навіть затвердила тексти для двох різних молитов.

Вас також можуть зацікавити новини: