На територію РФ вже кілька разів заходили бійці РДК / фото УНІАН

Путін наказав посилити кордон РФ, щоб представити війну як загрозу національній безпеці та налякати місцеве населення.

Таку думку висловив віце-маршал британської авіації у відставці Шон Белл у коментарі Sky News, коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що російський президент доручив ФСБ "прикривати рубежі поблизу зони бойових дій".

За його словами, РФ потрібно зосередити всі свої військові ресурси на майбутньому українському контрнаступі, а Путін не хоче віддавати наказ про нову хвилю мобілізації, оскільки боїться внутрішніх заворушень. 

Відео дня

Посилюючи безпеку кордонів, він може представити війну як загрозу національній безпеці Росії. Оскільки рейди і атаки по території РФ підірвали почуття безпеки, Путін прагне продемонструвати, що він "головний", додає Белл.

Він вважає, що режим підвищеної безпеки включатиме обладнання, яке забезпечить видиме стримування будь-яких атак. Однак пріоритетом для Путіна буде лінія фронту, і він буде прагнути налякати місцеве населення, щоб воно допомагало, надаючи робочу силу.

Також РФ могла б посилити заходи захисту, зміцнивши кордон, викопавши траншеї і побудувавши паркани. "Всі ці кроки будуть спрямовані на те, щоб створити видимі ознаки того, що Путін "захищає свій народ", хоча причиною війни стало його вторгнення в Україну", - додав Белл.

Путін доручив зміцнити кордон: що відомо

28 травня Reuters повідомив, що російський президент наказав Федеральній службі безпеки посилити охорону кордонів, щоб забезпечити "швидке" переміщення російських військових і цивільних на окуповані території.

Під час привітання силовиків з днем прикордонника, Путін сказав, що їх завдання полягає в тому, щоб "надійно прикрити" рубежі поблизу зони бойових дій.

Як відомо, бійці "Російського добровольчого корпусу" вже кілька разів заходили на територію РФ, прориваючи кордон. Під час одного з таких рейдів вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку

Вас також можуть зацікавити новини: