"Вагнерівців" у Білорусі затримали 29 липня / скріншот з відео

Затримані у Мінську російські бойовики ПВК «Вагнера» після повернення у РФ заявили, що прямували до Лівії та Сирії по оголошенню на «Авіто».

Читайте такожЗеленський про видачу "вагнерівців" Росії: наслідки будут трагічними Про це кілька переданих РФ бойовиків заявили в ефірі телеканалу «Росія 24», передають РІА Новини.

За їхніми словами, про те, що в Білорусі повинні відбутися президентські вибори, вони нібито не знали.

Відео дня

Як зазначив один з «вагнерівців», їм запропонували роботу на нафтових об'єктах. При цьому від них був потрібний досвід участі в бойових діях, особливо на Донбасі та в Сирії. У санаторії «Белорусочка» вони нібито перебували тимчасово.

Затримання «вагнерівцев» у Білорусі: передісторія

  • 29 липня в Білорусі затримали бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 - під Мінськом, ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • За інформацією правоохоронних органів Білорусі, до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії.
  • Білорусь звернулася до української влади для перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні. 30 липня Україна почала консультації про екстрадицію бойовиків.
  • 7 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна повинна довести провину затриманих бойовиків для екстрадиції. 9 серпня він повідомив, що отримав від російського лідера Володимира Путіна лист на п'яти сторінках з викладенням усіх фактів навколо ситуації із затриманими «вагнерівцями».
  • 11 серпня Офіс генпрокурора України направив до Генеральної прокуратури Білорусі запити про видачу 28 бойовиків ПВК «Вагнера».
  • 14 серпня Білорусь видала Росії 32 затриманих під Мінськом «вагнерівців».