Армія РФ вже не знає, де брати оперативні резерви / фото ua.depositphotos.com

У державній Об'єднаній суднобудівній корпорації та на Лебединському гірничо-збагачувальному комбінаті Алішера Усманова робітникам пропонують взяти участь у військових діях на території України в якості "добровольців" ПВК або контрактників Міноборони.

Про це пише The Moscow Times.

Прес-служба "Металоінвесту" Усманова категорично спростовує ці твердження, в ОСК на питання про вербування робітників на війну в Україні не відповіли.

Відео дня

Співробітникам, які входять в ОСК "Адміралтейських верфей" запропонували службу в Україні за контрактом з Міноборони з щомісячною зарплатою в 300 тисяч рублів, розповів кореспонденту The Moscow Times один з робітників пітерського суднобудівного підприємства. За його словами, 2 червня начальник одного з цехів викликав 20 робітників у кабінет і видав повістки до військкомату. 

"За яким принципом вибирали людей - незрозуміло, вік різний. Можливо, викликали тільки тих, у кого прописка Петербурга. За плечима у робітників, наскільки знаю, тільки армія", - розповів робітник, який отримав таким чином повістку.

Наступного дня робітники прийшли до військкомату Адміралтейського і Кіровського районів Петербурга. Це найближчий військкомат до Адміралтейським верфям. Контрактів їм не показували, а весь захід був схожий на анкетування.

"Питання ставили такі, на які вони і так знали відповіді. Адреса проживання, коли служив, в шлюбі чи ні, чи є діти, тільки в кінці анкети запитали: згодні на службу за контрактом?", - повідомив робітник.

"Адміралтейські верфі" називають себе "центром неатомного підводного кораблебудування Росії". Раду директорів ОСК, куди входить підприємство, очолює колишній губернатор Петербурга Георгій Полтавченко. 

Аналогічні пропозиції від керівництва надходили робітникам Балтійського заводу, який також входить в ОСК. Про це The Moscow Times повідомили двоє співробітників пітерського підприємства.

Вас також можуть зацікавити новини: