Гудков вважає, що всіх добровольців до лав армії РФ уже набрали / фото ua.depositphotos.com

Російський опозиційний політик Дмитро Гудков вважає, що РФ не зможе залучити до лав своєї армії ще 300 чи 400 тисяч осіб добрвільно. Проте навіть  примусово мобілізувати таку кількість людей російській владі буде складно.

"Мені здається, вони всіх добровольців уже набрали. Міноборони рапортувало, що добровільно до військкоматів прийшли чи то 12 тисяч, чи то 15 тисяч осіб на 140 мільйонів, а решта прийшли за повістками. При цьому було ухвалено закон, який дозволяє будь-яку людину, яка дезертувала, посадити на 10 років у в’язницю. До речі, вже є такі кейси у Росії", – наголосив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Політик вважає, що ще 400 тисяч людей набрати буде набагато складніше. За його словами, росіяни вже знають, як можна залишити територію країни, як можна жити не за пропискою чи працювати дистанційно.

Відео дня

"Це у будь-якому разі створює серйозні проблеми перед 2024 роком, коли намічено так звані президентські вибори. Звісно, жодних виборів не буде, але це буде час політичної турбулентності. Чим більше буде незадоволених, тим складніше Путін пройде цей відрізок часу", – зауважив опозиціонер.

Моблізація в Росії

Офіційно так звана часткова мобілізація тривала на території Росії з 21 вересня і до кінця жовтня 2022 року. Проте в реальності мобілізаційні заходи на території країни-агресорки не припинялися. 

В середині березня в десятках регіонів РФ стали повідомляти про роздачу повісток. Процес стартував щонайменше в 35 регіонах.

Військовий експерт Олександр Коваленко прогнозує, що на тлі величезних втрат та необхідності їх компенсувати, скоро в Росії можуть оголосити більш масштабну мобілізацію. За його словами, ворожим військам потрібен компенсаційний ресурс обсягом біля 50 тисяч на місяць.

Крім того, 30 березня президент РФ Володимир Путін підписав указ про весняний призов. Він передбачає, що на службу призовуть 147 тисяч осіб віком від 18 до 27 років.

Вас також можуть зацікавити новини: