Міністр оборони РФ Сергій Шойгу і 5 його заступників ніколи не служили в армії / скріншот

Генерал-майор у відставці й колишній віце-президент Росії Олександр Руцький заявив про нездатність російської армії проводити оперативно-стратегічні наступальні операції.

"Для того, щоб проводити такого роду операції, треба мати відповідні збройні сили. Якщо збройні сили не володіють можливістю проводити оперативно-стратегічні наступальні операції, то краще не лізти, тим більше поза своєю країною", - заявив російський генерал. 

Руцький також розкритикував керівництво міністерства оборони Росії, у тому числі Сергія Шойгу. Він підкреслив, що 22 роки російськими збройними силами керують люди, які ніколи не служили в армії, і не мають класичної військової освіти.

"Чверть століття збройними силами керують узагалі некомпетентні люди. Що може статися зі збройними силами? Ось вам підсумок. Міністр оборони у нас в армії не служив, військової освіти немає, і п'ять його заступників в армії взагалі не служили. Що це за Міністерство оборони?", - заявив він.

Руцький також заявив, що розв'язана проти України війна є трагедією для Росії, оскільки безглуздо гинуть люди. 

"Хоча, вивіска й гасло - "захищають Росію". Де вони захищають Росію? В ім'я чого вони гинуть? А коли люди гинуть безглуздо - це вже трагедія", - зазначив колишній віце-президент РФ.

Він також зазначив, що в російській армії не залишилося жодного полку, у якому не було б убитих і поранених.

Війна в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Генштабу ЗСУ, українські військові за добу 28 січня ліквідували ще 650 окупантів. Таким чином, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну втрати серед особового складу росіян склали 126160 осіб.

Попри колосальні втрати і відсутність реальних досягнень на полі бою, Росія збирається піти в новий масштабний наступ на Україну у лютому. Член-кореспондент британського Королівського інституту оборонних і досліджень безпеки (RUSI) Олександр Данилюк вважає, що це може статися вже наступного тижня.

Наприкінці минулого року експерти RUSI випустили доповідь, в якій ішлося, що Кремль планував захопити Україну за 10 днів, але цей план провалився через надмірну секретність і низьку підготовку.

План РФ полягав у тому, щоб вторгнутися в Україну, протягом 10 днів окупувати країну й до серпня 2022 року повністю анексувати. У Кремлі сподівалися, що швидкість атаки і кампанії з дезінформації можуть забезпечити швидке захоплення столиці України.

Вас також можуть зацікавити новини: