РФ встановлює комплекси РЕБ "Санія" на танки / скріншот

Росія оголосила про початок установки на свої танки протидронових комплексів радіоелектронної боротьби (РЕБ) "Санія". Один з таких комплексів засвітився на Т-80БВМ 9-ї мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу, пише військовий портал Defence Express.

"Про появу такого комплексу від російської компанії 3mx вперше стало відомо в жовтні 2023 року. Тоді було відзначено, що "Санія" може виявляти БПЛА на дальності до 1,5 км і виводити його з ладу на дальності до 1 км", - йдеться у публікації.

На думку аналітиків, досить цікавим може бути те, що в РФ вже повідомляли про встановлення комплексу РЕБ "Хвилеріз", зокрема, на танки Т-80БВМ під час заводського ремонту, відновлення і модернізації.

Відео дня

"При цьому в РФ розповідали про виняткову ефективність РЕБ "Хвилеріз" та його масову установку. Тому поява і більш того певна пропаганда нового подібного комплексу в РФ можливо пояснити низькою ефективністю комплексу "Хвилеріз", про що існує цілий ряд опосередкованих даних, а також розрахунком на те, що ніхто про попередні розробки, традиційно називалися "аналогівнетними", ніхто не згадає", - зазначає портал.

РФ розтягнула невидимий "щит" на фронті

Нагадаємо, The Telegraph писав, що російські війська майже по всій лінії фронту немов "щит" розтягнули невидиму стіну електромагнітних імпульсів, "жертвами" яких стають випущені ЗСУ ракети, снаряди і дрони.

Зазначалося, що це рідкісний, але вирішальний приклад російської технологічної переваги у війні, яка поступово схиляється на користь Москви.

Вас також можуть зацікавити новини: