Шойгу вбив Пригожина без дозволу Путіна, сказав Пономарьов / фото скріншот відео

Колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов вважає, що за ліквідацією ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина стоїть міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

"Я думаю, що це Шойгу. Я думаю, що це помста, і я не думаю, що це Путін. Я думаю, що якби це був Путін, то був би суто фсбешний механізм ліквідації Пригожина. Там бомба або двигун відмовили у літака, отруїти могли, нещасний випадок на полюванні в Африці, носоріг забодав там - значить теж могло багато чого статися, але він був збитий двома ракетами С-300 і був збитий в той день, коли був призначений новий командувач ВКС, який відповідно всю цю сферу безпосередньо контролює замість друга Пригожина Суровікіна. Я в такі збіги не вірю, тому безпосередньо наказ повинен був віддавати саме Сергій Шойгу, який, як ми розуміємо, має до Пригожина особистий рахунок. І я думаю, що це від нього "відповідь" і прилетіла", - сказав Пономарьов.

Він зазначив, що у Путіна не було мети фізично знищити Пригожина і президент РФ не очікував такого рішучого кроку від Шойгу.

"Я просто дотримуюся своєї стартової версії, яка заснована на цілому ряді джерел з Росії, що Путін був в курсі заколоту Пригожина і тому я не вважаю, що заколот Пригожина був спрямований проти Путіна. Я вважаю, що для Пригожина це був такий перехід на іншу роботу. Я думаю, що зараз він мав цілком комфортну для себе ситуацію, нещодавно записав ролик в Африці - він повернувся до бізнесу. Ось цей похід на Москву був для нього комерційно дуже успішним, як реклама свого роду", - додав Пономарьов.

Смерть Пригожина - що відомо

23 серпня в Тверській області РФ розбився літак ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, на борту якого знаходилося 10 осіб. Ніхто не вижив, в тому числі Пригожин.

У Санкт-Петербурзі вночі біля "Вагнер-Центру" з'явився імпровізований меморіал.  

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Путін віддав наказ ліквідувати Пригожина. При цьому в британській розвідці заявили, що президент РФ відвідував військовий штаб в Ростові-на-Дону, який в червні захоплювали "вагнерівці".

Вас також можуть зацікавити новини: