Пригожина поховали 29 серпня / скріншот

Смерть ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина посилила розкол між так званими російськими "турбопатріотами" і Кремлем. Таку думку висловив російський політичний експерт і соціолог Ігор Ейдман в ефірі Radio NV.

За його словами, "турбопатріоти" ліплять з Пригожина народного героя: "Таке відчуття, що це такий Христос, який загинув, але повинен обов'язково воскреснути, і буде друге пришестя Пригожина, мабуть. І після цього у Росії встановиться тисячолітнє царство ПВК, тільки замість Христа там будуть поклонятися кувалді".

"Турбопатріоти" Пригожина героїзують, їхня аудиторія теж схильна його героїзувати. Водночас, вони стикаються з тим, що влада відверто опускає Пригожина, йому влаштували ганебні похорони. Вони його героєм вважають, а влада його закопала, як собаку - таємно, десь мало не у дворі", - зазначив експерт.

Відео дня

На його думку, цей розкол буде тільки посилюватися.

Євген Пригожин - де і як поховали ватажка ПВК "Вагнер"

Як писав УНІАН, ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина поховали 29 серпня на Пороховському кладовищі в Петербурзі. Зазначалося, що похорон Пригожина пройшов у закритому форматі нібито за наполяганням його родичів.

Також стало відомо, що Пригожина поховали поруч з його батьком. На похоронах було 20-30 осіб і не було людей у військовій формі. Могилу Пригожина відвідали, зокрема, вдова і дочка.

Вас також можуть зацікавити новини: