Фейгін пророкує показові чистки в Москві після теракту в "Крокусі" / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Після теракту в ТЦ "Крокус Сіті Хол" Кремль неодмінно проведе показові кадрові чистки, влаштувавши серію відставок у Москві, вважає правозахисник і блогер Марк Фейгін.

"Я думаю, це точно буде, тому що там потрібно завжди знайти крайнього, щоб зняти з себе відповідальність. Це звичайна робота апарату, особливо в тоталітарній системі. Якщо не знайти "стрілочника", то тоді виходить потрібно цим "стрілочником" ставати самому. А хто цей "стрілочник"? Це керівництво МВС", - зазначив він.

Як додав Фейгін, загалом у частині і профілактики, і реакції вже на те, що відбувалося, силовикам можна поставити тільки найнижчу оцінку:

"Тому що вони нам розповідають про якийсь неймовірний масштаб силових структур, які і могутні, і великі за чисельністю... А тут - просто нічого".

У зв'язку з цим він точно впевнений, що чистки у керівництві МФД Росії неминучі: "Їм треба суспільству показати, хто винен... Вони суспільству скажуть: ось ми когось посадили, покарали".

Теракт у "Крокус Сіті Холі" - актуальне

Нагадаємо, у The New York Times проаналізували, що чинники, які стоять за нездатністю російських спецслужб запобігти теракту в ТЦ "Крокус Сіті Хол", включають недовіру до зовнішньої розвідки, зосередженість на Україні та відволікаючі політичні репресії всередині країни.

Вказувалося, що повна картина події досі неясна. Водночас офіційні особи США і Європи, а також експерти з безпеки та боротьби з тероризмом кажуть, що провал, найімовірніше, став результатом поєднання саме цих чинників.

Вас також можуть зацікавити новини: