Затриманий розповів, як його завербували на вчинення теракту / колаж УНІАН, кадри з відео

Терористам, які влаштували розстріл відвідувачів у московському "Крокус Сіті Холі", заплатили по півмільйона рублів за вчинення теракту. Про це розповів на попередньому допиті один із затриманих за підозрою у цьому злочині.

На відео, знятому, ймовірно, одразу після затримання, чоловік середньоазіатської зовнішності розповів, що був підписаний на групу або канал у "Телеграмі", де він слухав "проповіді". Затриманий стверджує, що близько місяця тому з ним зв'язався "помічник проповідника", який не назвав ані свого імені, ані прізвища, але запропонував 500 тисяч рублів за теракт. Половину суми йому перевели на карту як аванс.

Затриманий: За гроші пропонував такі справи тут...

Допитувач: Які справи? Що конкретно він тобі сказав?

Затриманий: Такі вбивства.

Допитувач: Кого вбити?

Затриманий: Місце вони скинули...

Допитувач: Вони сказали, кого конкретно вбивати?

Затриманий: Людей.

Допитувач: Яких?

Затриманий: Без різниці (далі нерозбірливо)

Теракт у Москві: останні новини

Як писав УНІАН, за останніми даними російської влади, теракт у концертному залі "Крокус Сіті Хол" забрав життя щонайменше 115 осіб. Крім тих, хто загинув від куль терористів, знайдено жертв подальшої пожежі - вони задихнулися від диму.

Попри перші відомості про центральноазіатське походження терористів, російська пропаганда спробувала пов'язати їх з Україною. У ГУР МОУ назвали такі заяви нісенітницею.

Вас також можуть зацікавити новини: