Росія затримала в "Рено" можливих причетних до теракту в Крокусі / Колаж УНІАН, фото Shot, фото t.me/Hinshtein

Росія організувала погоню за "Рено Сімбол" і спіймала можливих причетних до теракту в Крокусі, відкривши по "терористах" вогонь.

Оновлено 10:13 Пропагандистські РІА Новини стверджують, що Путіну доповіли про затримання 11 людей. "У тому числі всіх 4 терористів, які безпосередньо брали участь у теракті в "Крокусі"", - заявили в Кремлі

Вночі перехоплення організували в районі села Хацунь Карачинського району Брянської області. В авто були четверо чоловіків. Двох затримали, двоє втекли в ліс, пишуть росЗМІ.

Відео дня

Стверджується, що під час сутички одного з чоловіків підстрелили - він не зупинився на вимогу силовиків. Йдеться про 19-річного Мухаммадсобіра Файзова.

"Його поранили. На фото - він у кайданках. Ліве око в нього не закривається через пошкодження. Зараз він перебуває в лікарні на операції", - пише Shot.

Росія затримала 19-річного Мухаммадсобіра Файзова у справі про "Крокус" / фото Shot

Також повідомляється, що під час огляду машини силовики знайшли пістолет "ПМ", магазин до автомата "АКМ" і паспорти громадян Таджикистану.

"Рено Сімбол", за якою велася погоня / фото Shot

Депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн заявив, що одного "терориста" спіймали на місці, інший спробував втекти, по машині вели стрілянину.

"Під час переслідування було відкрито стрілянину, машина перекинулася. Одного терориста затримали на місці, інші зникли в лісі. У результаті пошуків приблизно о 3.50 було виявлено і затримано другого підозрюваного. Розшук інших триває. До операції залучено всі силові відомства", - зазначив він.

Пістолет, який знайшли в "Рено Сімбол" / фото t.me/Hinshtein

Теракт у "Крокусі" - США заявили про причетність ІДІЛ

Згідно з розвідданими спецслужб США, за кривавий теракт, який напередодні стався в будівлі концертного холу Крокус під Москвою, несе відповідальність осередок терористичної організації Ісламська держава. Про це написав New York Times, посилаючись на анонімні джерела серед американських чиновників.

Зазначимо, що в Москві низка офіційних осіб спробувала звинуватити в убивствах Київ, однак МЗС України категорично відкинуло цю думку. Там заявили, що це запланована провокація Кремля.

Як відомо, у "Крокусі" кількість жертв стрибнула за 60 осіб, є більше сотні постраждалих. Про це вранці писали росЗМІ.

Вас також можуть зацікавити новини: