Ілюстрація REUTERS

За шість років після російської анексії Криму на півострові при нез'ясованих обставинах померли четверо чиновників, ще двоє зникли. Більшість випадків відбувалися при схожих обставинах ‒ чиновників знаходили у ванній кімнаті.

Про це йдеться у матеріалі Радіо Свобода.

Серед останніх «нез’ясованих» летальних випадків – смерть 47-річного заступника голови департаменту культури уряду Москви Леоніда Ошаріна. Його тіло знайшли 22 квітня в орендованій квартирі. Як писали ЗМІ, чиновник прибув з Москви до Ялти – і відтоді його ніхто не бачив.

Відео дня

Читайте такожУ Росії послушник лаври спалив себе живцем після тесту на коронавірус

У грудні 2018 року мертвим знайшли 46-річного екс-голову підконтрольного Росії Центрального суду Сімферополя Віталія Михайлова. За неофіційною інформацією, чоловіка знайшли повішеним. Він був сином екс-депутата підконтрольного Росії кримського парламенту від «Єдиної Росії» Євгена Михайлова.

А в листопаді 2017-го стало відомо, що голова управління російської Федеральної антимонопольної служби Криму Тимофій Кураєв скоїв суїцид у ванній своєї квартири в Сімферополі. Тоді журналісти писали, що чиновник мав багато ворогів через свою діяльність, зокрема у великому бізнесі. До свого призначення на півострові чоловік працював у Головному управлінні економічної безпеки та протидії корупції МВС Росії.

Повішеним також знайшли голову підконтрольної Кремлю адміністрації Коктебеля Ростислава Сторожика.

Крім того, зниклими вважаються колишній головний архітектор Ялти Едем Керімов та екс-віце-прем'єр підконтрольного Росії уряду Криму Володимир Сєров.

Кримський історик, політичний оглядач Олександр Севастьянов не виключає, що за фактами самогубств і зникнень чиновників у Криму може приховуватися їх бажання уникнути відповідальності за участь у незаконних схемах або захиститися від перспективи стати «стрілочниками» у них.

Як повідомляв УНІАН, лідер російської групи "Машина часу" Андрій Макаревич з сарказмом відреагував на новину про рекордне зростання військового бюджету Росії.