Школярка готувалася підірвати школу / ілюстрація REUTERS

У російському Омську 15-річна школярка з психічним захворюванням планувала підірвати свою школу. Разом з другом вони виготовили дві бомби, але після невдалого випробування відклали ідею.

Про це пише Telegram-канал Baza.

"Думки про напад на школу виникли у дев'ятикласниці ліцею №92 у травні цього року. Причому думки ці швидко матеріалізувалися-вона поділилася своєю ідеєю з 13-річним другом, і вони почали готувати вибухівку. Вони... виготовили дві невеликі бомби за допомогою пластикових склянок. Школярі вирішили випробувати вибухівку, але бомба не вибухнула. За показаннями дівчинки, які вона пізніше дала в поліції, після першої невдалої спроби бомб вони більше не робили", – йдеться у повідомленні.

Примітно, що "вийшли" на школярку тільки після масового вбивства у Пермському університеті: "Силовики почали шерстити соцмережі та несподівано натрапили на її маніфест, який школярка опублікувала аж 25 травня. Весь цей час текст висів на одній з її сторінок", – наголошується у повідомленні.

Читайте такожУ Москві охоронець підклав під школу муляж гранаті, щоб отримати подякуНа дев'ятикласницю завели кримінальну справу з приготування до масового вбивства, а її друг через вік уникнув притягнення до кримінальної відповідальності

Стрілянина у Пермському університеті: що відомо

Вранці 20 вересня в Росії у Пермському державному університеті сталася стрілянина.

У результаті стрілянини шестеро людей загинули, ще 29 – постраждали.

Злочинця, 18-річного Тимура Бекмансурова знешкодив молодший лейтенант Калінін. Під час затримання він вистрілив у нього вісім разів.

Стрілок тривалий час планував напад, збирав гроші на рушницю та ретельно готувався.

Вас також можуть зацікавити новини