У РФ зачепили почуття "вагнерівця" і він забив стільцем людину через "СВО" / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В Росії найманець ПВК "Вагнер" забив людину стільцем, а потім добив ударом ножа і біти у зв'язку з тим, що той "зачепив його почуття" своїми висловлюваннями про війну в Україні.

Про це йдеться в рішенні суду, заявляє "Медиазона". Вбивство скоїв житель Примор'я Максим Волков. 

"У рішенні суду сказано, що ініціатором конфлікту нібито став убитий, оскільки він своїми висловлюваннями про "спеціальну військову операцію" "зачепив почуття" Волкового. Участь у бойових діях на території України суд визнав пом'якшувальною обставиною", - пишуть росЗМІ.

Відео дня

Жертва найманця померла від втрати крові. Нею виявився росіянин, з яким Волков зустрівся в будинку їхнього спільного знайомого: там компанія випивала, поки не зайшла мова про війну в Україні, йдеться в матеріалах слідства. 

РосЗМІ акцентуюють, раніше Волков вже був судимий за вбивство. Хоча в рішенні суду говориться, що у нього не було кримінальних історій. Йдеться про вирок за 2022 рік, тоді Волкову дали за відповідною статтею вісім років колонії суворого режиму. 

Цього разу найманець відбувся ще меншим терміном. З урахуванням його "заслуг в Україні", Росія засудила його до 7 років позбавлення волі. 

У Росії "герої СВО" вбили десятки людей

Росіяни марно вважають, що російські військові та найманці ПВК "Вагнер", які вбивали в Україні людей, повернувшись додому, забудуть про жорстокість і житимуть мирним життям. Станом на осінь 2023 року росЗМІ заявляли, що у Росії окупанти та найманці жорстоко вбили щонайменше 27 осіб після того, як приїхали з "СВО". Відзначимо, що це лише ті справи, за якими велися офіційні процеси. Також згадана статистика не охоплює інциденти за 2022 рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: